Email

info@sunrisetemple.nl

De blauwe lotus, ook bekend als de Nymphaea Caerulea, is een bloem die al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege haar spirituele en symbolische betekenis. Oorspronkelijk afkomstig uit Egypte, is de blauwe lotus prominent aanwezig in verschillende oude culturen en mythologieën.

Geliefd om haar esthetische schoonheid en kalmerende eigenschappen, wordt de blauwe lotus vaak geassocieerd met diepgaande spirituele ervaringen. In diverse tradities wordt de bloem gebruikt in rituelen, meditaties en ceremonies om spirituele groei, inzicht en verlichting te bevorderen.

De blauwe lotus staat symbool voor zuiverheid, sereniteit, transformatie, vruchtbaarheid en de ontluikende ziel. Haar subtiel betoverende geur en sierlijke verschijning maken haar niet alleen een opvallende bloem, maar ook een krachtig instrument voor innerlijke transformatie en rust. Ontdek de tijdloze betekenis en weldadige invloed van de blauwe lotus op je spirituele reis.

Zonder modder géén lotus!

Het bijzondere proces van de lotus, waarvan de wortels ontspringen in de modder, symboliseert de aarde en het duister, oftewel de uitdagingen in ons leven. Haar stengel vertegenwoordigt onze ruggengraat, met 33 wervels die oprijzen naar het wateroppervlak. De lotus staat symbool voor innerlijke kracht en de transformatie van waterwezen naar luchtwezen, vergelijkbaar met een geboorte.

Water draagt informatie, coderingen van miljoenen jaren, en de lucht, onze adem, brengt deze informatie naar de ether, waar het zich manifesteert. Hier ontvouwt zich de prachtige kosmische bloem, blaadje voor blaadje, in aanraking met het vuur van de vaderzon. Zo vertegenwoordigt de lotus ook de vier heilige elementen: aarde, water, lucht en vuur.

De lotus vormt de verbinding tussen “hemel en aarde”, de kosmos en de aarde. Ze symboliseert tevens de vereniging van het heilige mannelijke en vrouwelijke binnenin ons, en staat voor het heilig huwelijk. De lotus belichaamt de kundalini, de levensenergie.


Tijdens de Pad~Ma Ceremonie maken we een DEEP DIVE in de frequentie van de Lotus.